Blijf fit als ondernemer! 5 tips!

Als ondernemer maak je vaak lange, hectische dagen. Hoe voorkom je dan dat je ziek wordt of een burn-out krijgt? Hier zijn vijf tips om jezelf fit en gezond te houden zodat je lekker in je vel zit en vol goede energie aan je onderneming kan bouwen.

 

  1. Slaap voldoende

Deze tip ligt natuurlijk wel voor de hand, maar zorg vooral ook dat de kwaliteit van jouw slaap goed is. Zo kun je toch fris opstaan na een kort nachtje. De kwaliteit van jouw slaap kun je verbeteren door bijvoorbeeld verduisterende gordijnen op te hangen of door een goed matras te kopen. Ook helpt het om een uurtje voor het slapen geen gebruik meer te maken van elektrische apparaten zoals televisie, IPad of telefoon. 

  1. Goede voeding

Het is natuurlijk makkelijk om voor een snelle hap te kiezen, een bakje ramen noodles of boterham met kaas, maar let wel op dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Eet voldoende groente en fruit en vergeet vooral niet genoeg ijzer binnen te krijgen. Een makkelijke snack vol ijzer? Gedroogde abrikozen! Wil je toch snel iets even klaarmaken wat ook gezond is? Een smoothie is dan een prima optie! Wat yoghurt, fruit en havermoutvlokken zijn een ideale basis en daar kan je nog andere gezonde dingen aan toevoegen zoals superfoods (spirulina bijvoorbeeld) en proteinepoeder. Je kan ook op zondagavond alvast wat verschillende maaltijden en snacks voor de rest van de week voorbereiden. Dan heb je altijd wat eten klaarstaan voor wanneer de honger toeslaat.

  1. Drink voldoende water

Wanneer je het erg druk hebt vergeet je vaak om water te drinken en het is juist heel belangrijk voor je hersenen en de rest van je lichaam om goed gehydrateerd te blijven wanneer je veel werkt. De makkelijkste manier om meer water te drinken is door een waterfles overal met je mee naartoe te nemen. Maak er een gewoonte van om regelmatig een paar slokjes te nemen. Je kan ook een paar keer per dag een herinnering op je telefoon zetten om je zorgen dat je het echt niet vergeet.

  1. Integreer beweging tijdens de kantooruren

Bewegen houdt je soepel en zorgt voor een betere weerstand en verminderde stress. Hoe zorg je voor meer beweging tijdens het werken? Je kan bijvoorbeeld de printer verder weg zetten of tijdens je lunchpauze een rondje lopen. Een stappenteller motiveert ook om meer te bewegen. De meeste mobiele telefoons hebben tegenwoordig standaard een geintegreerde stappenteller. Kijk eens hoeveel stappen je per dag loopt en of je dit kan verbeteren.

  1. Maak keuzes 

Je kan niet alles in een dag doen en dat hoeft ook niet. Maak een lijstje van alle dingen die je moet doen en prioriteer de zaken die echt vandaag af moeten. Maak eerst de taken met prioriteit af en ga daarna pas verder met de minder belangrijke zaken. 

 

 

Deel deze blog