De eigenvervoerverzekering, waar moet je op letten?

Wie is er allemaal verzekerd met de eigenvervoerverzekering?

Met de eigenvervoerverzekering ben je niet alleen zelf verzekerd. Als je chauffeurs in dienst hebt moet je ze wel op de loonlijst hebben staan. Daarnaast moeten ze een verklaring van dienstbetrekking hebben en zijn aangemeld bij het UWV. Voor deze chauffeurs moet ook de loonbelastingverklaring naar de Belastingdienst worden verstuurd. Als je tijdelijke chauffeurs wilt gebruiken dan kan dat ook. Bijvoorbeeld via een erkend uitzendbureau of collegiale inleen (wanneer je werknemers van een ander bedrijf tijdelijk in dienst hebt).

Wat kun je allemaal laten verzekeren?

Er zijn veel aanbieders voor eigenvervoerverzekeringen, maar de opties zijn bijna overal hetzelfde. Niet alleen het vervoer is verzekerd. Daarnaast kun je je ook voor onder andere het volgende verzekeren:

  • Schade door geweld en/of diefstal

  • Schade tijdens laden en lossen

  • Schade aan laad- en loshulpmiddelen.

  • Reparatiekosten

  • Schade door lekkages

  • Schade door brand

De precieze voorwaarden verschillen per verzekeraar. Je moet dus zorgvuldig uitzoeken waar jij het meest voordeel krijgt.

Hoe werkt de eigenvervoerverzekering?

Als er schade is gemaakt is het belangrijk uit te zoeken wat er allemaal is beschadigd. Je bepaalt zelf voor welke waarde je de verzekering afsluit, bijvoorbeeld €5000,- of €10.000,-. Je betaalt dus alleen heteigen risico als de lading te dekken is met de afgesloten verzekering. Daarna gaat de verzekeraar voor je aan de slag. Je krijgt dan de kosten van je lading van de verzekeraar terug. Op die manier draai jij geen verlies zonder dat het je eigen schuld is.

Je kunt ook een eigenvervoerverzekering all risk afsluiten. Dan ben je verzekerd voor alle mogelijke risico’s die je tegenkomt tijdens je werkzaamheden. Zo’n eigenvervoerverzekering all risk is dus een goed idee als je bang bent voor onverwachte kosten.

Deel deze blog