Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Moet ik hiervoor betalen?

De adviseur waar wij het hier over hebben is de (assurantie-)tussenpersoon. Deze adviseur kan beloond worden voor zijn werkzaamheden door middel van provisie (de verzekeringsmaatschappij betaald een betaald percentage van de verzekeringspremie aan de adviseur als vergoeding voor het afsluiten van de verzekering) of door middel van het in rekening brengen van een fee of uurtarief. 


Voor sommige verzekeringen is het niet toegestaan om provisie te ontvangen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering is er hier één van. Dit is de reden dat adviseurs voor het adviseren over en het afsluiten van deze verzekering een vergoeding vragen. De klant betaalt in het geval van een arbeidsongeschiktheidsverzekering dus altijd direct aan de adviseur voor het advies. 

 

Dit is wat doorKees betreft een goede gang van zaken. Zo is namelijk duidelijk wat de adviseur verdient wanneer hij of zij een verzekering voor jou afsluit. Ook zijn zo de daadwerkelijke kosten van de verzekering inzichtelijk. Helderheid; daar houden wij van. 

 

Hoe kan het dan dat sommige adviseurs een veel hogere vergoeding vragen dan anderen? 

Over de hoogte van de vergoeding zijn geen regels vastgesteld. De adviseur kan dus zelf beslissen wat hij vraagt voor zijn advies. Vergelijk de prijzen daarom altijd goed voordat je een AOV afsluit bij een adviseur, maar let op: de goedkoopste prijs is hier niet altijd de beste. Bekijk ook kritisch wat het advies van de adviseur inhoudt. 

 

Hoe kan het dat ik bij doorKees geen advieskosten betaal voor het afsluiten van de AOV?

Dit komt omdat doorKees de mogelijkheid biedt om de AOV online - zonder advies - af te sluiten. Doordat wij geen advies geven over de AOV hoef je hier dus ook niet voor te betalen. 

 

Lukt het jou niet om de AOV online af te sluiten, bijvoorbeeld omdat jouw beroep er niet tussenstaat, of omdat je advies wenst over de hoogte van het te verzekeren bedrag of de risicotermijn, dan helpen wij jou graag. In dat geval wordt de AOV niet meer online – zonder advies – afgesloten en brengen wij advieskosten in rekening. Wil je hier een offerte voor ontvangen dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

 

Deel deze blog