Afbeelding

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag, maar check nog even of je deze zaken wel geregeld hebt zodat je geen onnodige risico’s loopt. 

Je bent gestart als ondernemer… gefeliciteerd!

Top 5 belangrijkste zaken

  1. Aansprakelijkheidsverzekering
  2. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  3. Algemene voorwaarden 
  4. Boekhoudsoftware
  5. Goede offerte en opdrachtbevestiging


De aansprakelijkheidsverzekering

Het is belangrijk om jezelf in te dekken tegen risico’s waar je als ondernemer mee te maken krijgt. De “must-have” is de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB). 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die je aanricht bij anderen. De aansprakelijkheid van je bedrijf valt niet onder je privé aansprakelijkheidsverzekering en moet je dus apart verzekeren.

Wil je de weten wat de premie van deze verzekering is? Op deze website kun je de premie berekenen én de verzekering direct online aanvragen. 

https://www.doorkees.nl/diensten/verzekeringen/bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.html

 

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Voor bepaalde beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering essentieel. Dit is met name het geval wanneer je advies geeft en anderen, door een fout in jouw advies, schade kunnen oplopen. Denk aan beroepen als bedrijfsadviseur of architect. 

De noodzaak van deze verzekering én de premie zijn afhankelijk van jouw exacte werkzaamheden. Wil je weten of je deze verzekering nodig hebt en wat de kosten hiervan zijn? Neem dan gerust contact met ons op. 

 

Algemene voorwaarden 

In jouw algemene voorwaarden leg je de voorwaarden vast die jij en jouw contractspartij niet expliciet geregeld hebben. Zo heb je altijd een vangnet om op terug te vallen. Zaken die je in jouw algemene voorwaarden kuntregelen zijn bijvoorbeeld de beperking van jouw aansprakelijkheid, de levertijden van jouw diensten en producten en de garantie die hierop van toepassingis. 

 

Boekhoudsoftware 

Metonze dienst “Online Zelf Boekhouden”kun je gemakkelijk zelf je boekhouding bijhouden en jouw facturen opstellen. Het gaat om een eenvoudige en overzichtelijke onlineoplossing. Zaken zoals de btw-aangifte, of aan het eind van het jaar de eindbalans opstellen kunnen zonder probleem met deze onlinesoftwareworden uitgevoerd. Voor startende ondernemers is deze software de eerste 15 maanden gratis. Je kunt de software direct online aanvragenvia deze website https://www.doorkees.nl/diensten/boekhouding/online-zelf-boekhouden.html.

 

Goede offerte en opdrachtbevestiging

Een goede offerte en opdrachtbevestiging zijn essentieel voor jou als ondernemer. Hiermee leg je namelijk de afspraken tussen jou en jouw opdrachtgever vast en voorkom je problemen. Denk er ook aan dat deze documenten aan de wettelijke vereisten doen en dat alle noodzakelijke informatie hierop staat. 

 


Wil je dat één van onze medewerkers deze checklist met jou doorloopt zodat je zeker weet wat je moet regelen? Dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op.