Welke verzekeringen heb ik als ZZP’er nu echt nodig?

Ondernemen is risico nemen, maar als ondernemer wil je natuurlijk niet wakker liggen over risico’s die gemakkelijk en goedkoop te verzekeren zijn.

Bij het zoeken naar de juiste verzekeringen word je overspoeld door mogelijkheden. Daarbij is het voor een leek lastig om een afweging te maken tussen het beperken van risico’s en het besparen van maandelijkse kosten.

Welke schadeverzekeringen heb je als zzp’er nu echt nodig?

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is voor iedere ondernemer een absolute must. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dek je schades waar je in feite weinig of niets aan kunt doen, maar waar je wél aansprakelijk voor bent. Stel: je bent in bespreking bij een klant en iemand valt over jouw tas (je veroorzaakt letselschade), of je blijft hangen achter het snoertje van de laptop van een klant en veroorzaakt daarmee schade aan die laptop (zaakschade).

Voor schade die jij als ondernemer hebt veroorzaakt tijdens het werk (óók als het totaal niets met je werk te maken heeft!), ben je als bedrijf aansprakelijk. Deze schades worden meestal niet gedekt door je particuliere aansprakelijkheidsverzekering, maar je bent wel privé aansprakelijk!  Je loopt dus met jouw privévermogen risico. Dit risico kun je verzekeren met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekeringen zijn er voor alle beroepen. Je bent verzekerd voor het risico dat je loopt en de premie is bovendien absurd laag!

Inventarisgoederenverzekering

Heb je spullen gekocht op naam van de zaak? Heb je de BTW verrekend? Uitstekend, maar bedenk wel dat deze spullen meestal niet onder je inboedelverzekering vallen! Als je een kantoor (aan huis) of werkplaats hebt, heb je hier uiteraard inventaris en goederen in staan. Dit kan een bureau of een kast zijn, maar denk ook aan bijvoorbeeld jouw gereedschappen. Zorg ervoor dat deze spullen uitgebreid verzekerd zijn tegen brand, diefstal en waterschade, met een inventarisgoederenverzekering. Een standaard verzekerd bedrag tot 10.000,- euro is voor de meeste ZZP’ers ruim voldoende.

Combi inventaris-en computerverzekering

Heb je ook een computer, laptop en/of printer die je apart wilt verzekeren? Sluit dan een combi inventaris- en computerverzekering af. Je bent dan voor alle risico’s (allrisk) voor je computer / laptop verzekerd. Stel: je bent onderweg naar een klant, maar iets te laat vertrokken. Al hollend laat je je tas met laptop vallen. De laptop is onherstelbaar beschadigd. Deze schade wordt vergoed door de verzekering.

Eigen vervoerverzekering

Vervoer je je spullen per auto? Denk dan aan de Eigen vervoerverzekering.

Met je bedrijfswagen kun je schade oplopen, bijvoorbeeld door een aanrijding of door diefstal van je gereedschap. Met een Eigen vervoerverzekering zijn jouw spullen (tot € 5.000,-)  altijd verzekerd. Wat er gebeurt maakt niet uit; je bent 24/7 tegen alle risico’s verzekerd.

Uiteraard kun je deze verzekeringen bij doorKees afsluiten tegen de scherpste premies. Klik voor meer informatie over de verzekeringen op de volgende links:

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je een advies bij de vraag welke verzekeringen jij écht nodig hebt? Neem dan contact met mij op via kees@doorkees.nl of bel mij op (085) 40131700.

Deel deze blog