Afbeelding

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook wel bekend als de GDPR, is inmiddels alweer een tijdje van kracht. Hierdoor ben je als ondernemer verplicht om te voldoen aan de registratie- en verantwoordingsplicht.

De AVG in de ICT

Als ZZP'er in de ICT kom je al snel in aanraking met de AVG, bijvoorbeeld wanneer je gegevens van personen verzamelt met jouw software en/of in jouw database. Ook verwerken veel ICT-bedrijven in opdracht van hun opdrachtgever gegevens van derden. In deze situaties ben je vaak een verwerker (data processor) en is een verwerkersovereenkomst van belang.

Als ondernemer in de ICT moet je jouw zaken geregeld hebben omtrent de AVG. Verder is het zo omdat men in de ICT snel met veel data werkt van persoonlijke aard, in bijvoorbeeld gekoppelde databases, is er een verhoogd privacyrisico. In z'n situatie ben je al snel  verwerkingsverantwoordelijke waarbij een DPIA (Data Protection Impact Assessment) noodzakelijk is.

Totaal AVG pakket doorKees voor ZZP'ers in de ICT

Met doorKees' vijfstappenplan tot een AVG proof onderneming gaan wij na of jouw onderneming zich aan alle richtlijnen van de AVG houdt. Daarnaast stellen wij een dossier op met alle benodigde documenten met daarin de handelingen beschreven waar jouw bedrijf aan moet voldoen. Zo bevat het dossier de volgende documenten:

•    Privacyverklaring
•    Eventuele verwerkersovereenkomsten (de eerste overeenkomst is gratis).
•    Rapport voldoen aan Privacy by design en Privacy by default
•    Register van verwerkingsactiviteiten
•    Rapport voldoen aan de bewaartermijnen
•    De DPIA (Data Protection Impact Assessment) (indien nodig)

Verder bieden wij, speciaal voor ZZP'ers in de ICT, een extra lage prijs aan voor elke extra verwerkersovereenkomst (de eerste overeenkomst is gratis). Voor elke extra verwerkersovereenkomstovereenkomst vragen wij 30 euro excl. btw (in plaats van 50 euro excl. btw) waarbij de verwerkersovereenkomsten vanaf de vierde verwerkersovereenkomst gratis zijn.

 


Direct Hulp nodig?

Zit je vast met een juridische kwestie, of heb je een vraag over onze andere diensten?

Bel ons

(085) 4013170
• Ma t/m zon tussen 9.00 en 21.00