Afbeelding

Veel gestelde vragen

Een Software-as-a-Service overeenkomst is een overeenkomst waarbij de software zelf het product is. Deze software kan voor allerlei toepassingen gebruikt worden. Dit betekent dat je zelf niets meer hoeft te installeren, maar dat je direct aan de slag kan gaan. Zo valt te denken aan: Microsoft Office 365, BaseNet of CRM etc. Door software als SaaS aan te bieden, blijft de software in het beheer van de provider. Hierdoor heeft de provider in principe inzage in de privacygegevens. Daarom is het verstandig voor Softwareaanbieders om een SaaS overeenkomst af te sluiten met hun gebruikers.    

Door middel van een SLA maak je afspraken over de kwaliteit, het onderhoud en de procedures bij storingen en de reactie- en oplostijden bij storingen. Door een SLA te ondertekenen, is het voor de partijen duidelijk welke software, diensten en service wordt geleverd tegen welke prijs. De SLA is vaak een bijlage bij de SaaS overeenkomst en vormt net als de bewerkersovereenkomst hier een onderdeel van. Een SLA moet ook afgesloten worden met een SaaS partner.

Dit is een overeenkomst waarbij aan de licentienemer de licentie wordt verleend om gebruik te maken van de auteursrechten van de licentiegever. Een licentie wordt ook wel gebruiksrecht genoemd. De licentienemer krijgt door een licentieovereenkomst toestemming om een werk openbaar te maken en te verveelvoudigen. Bij een werk kan gedacht worden aan een stuk geschreven tekst, een logo of brochures maar ook voortbrengselen op het gebied van letterkunde en wetenschap kunnen een werk zijn. De voorwaarden waaronder een licentie wordt verleend, bijvoorbeeld of de licentie gratis wordt verleend of tegen betaling van een licentievergoeding, neem je op in de licentieovereenkomst.

Indien je geïnteresseerd bent in bepaalde diensten van het pakket kun je altijd contact met ons opnemen. We kunnen dan bespreken wat jouw wensen en behoeftes zijn en maken vervolgens een pakket op maat voor jou.