Online zelf boekhouden met doorKees jaaraangifte

Afbeelding

Met deze oplossing doe je zelf de boekhouding in e-Boekhouden en doorKees verzorgt het jaaroverzicht en jouw IB-aangifte.

Heb je nog geen e-Boekhouden? Via doorKees kun je 15 maanden gratis gebruikmaken van de software van e-Boekhouden. 

Wat houdt het in? 

 • Jij doet jouw boekhouding in e-Boekhouden
 • Je dient zelf jouw Btw-aangiftes in
 • Wij doen de jaarafsluiting en maken het jaaroverzicht op
 • Wij doen jouw IB-aangifte (en van jouw fiscaal partner)

 

Hoe werkt het? 

Nadat je jouw e-Boekhouden.nl account hebt aangemaakt, kun je doorKees als boekhouder koppelen. 
DoorKees heeft dan inzage in jouw acccount en kan jou helpen als je vragen hebt. 

Mocht je hulp nodig hebben bij het inrichten van jouw account van e-Boekhouden, dan kan doorKees jou hierbij helpen. 

Gedurende het kalenderjaar voer je zelf de boekhouding in; je maakt en verstuurt jouw facturen naar jouw klanten en je boekt zelf alle facturen in e-Boekhouden.

In het tweede kwartaal van het opvolgende kalenderjaar, neemt de adviseur van doorKees contact met je op om de boekhouding te controleren. Verder ook om de jaarafsluiting uit te voeren, het jaaroverzicht op te maken en jouw IB-aangifte te verzorgen. Echt teamwork. 

Voordelen abonnement:

 • Vaste prijs per maand
 • Maandelijks opzegbaar
 • Onbeperkt contact met onze adviseurs
 • Extra werkzaamheden worden alleen in overleg met jou uitgevoerd

Check door Kees €55

 • Jij doet jouw boekhouding in eBoekhouden.nl.
 • Je dient zelf jouw Btw-aangiftes in.

 • Wij doen de jaarafsluiting en maken het jaaroverzicht op.
 • Wij doen jouw IB-aangifte (en van jouw fiscaal partner).
 • neem contact op

 

 

Online Boekhoudprogramma doorKees

Bij doorKees hebben wij voor het meest simpele boekhoudprogramma gekozen met alle essentiële functies voor ondernemers beschikbaar; een compleet en voordelig pakket. Het huidige product wordt aangeboden in samenwerking met e-boekhouden die al 20 jaar bestaan. Als je vragen hebt over het boekhoudprogramma dan kun je altijd contact met ons opnemen. 


Veel gestelde vragen

Een boekhouder verzorgt de boekhouding voor jouw bedrijf. Daarnaast geeft een boekhouder adviezen over hoe jij jouw bedrijf zo goed mogelijk kunt inrichten, zowel op financieel als fiscaal gebied. Het is van belang dat je een goede relatie hebt met jouw boekhouder. Je moet snel kunnen schakelen wanneer je met vragen zit. Ook is jouw boekhouder in veel gevallen een belangrijke tussenpersoon, bijvoorbeeld wat betreft de communicatie met de Belastingdienst.

Er bestaat geen verplichting om een boekhouder in te schakelen. Als je verstand hebt van financiële zaken, dan kun je de boekhouding van jouw onderneming in principe zelf doen. Toch is het handig om een boekhouder bij jouw onderneming te betrekken, niet alleen om jou werk uit handen te nemen, maar vooral voor de adviserende rol. Zo kan de boekhouder jou bijvoorbeeld wijzen op regelingen die je veel geld kunnen schelen. Ook kan een boekhouder jou adviseren hoe jij jouw bedrijf inricht op een fiscaal zo voordelig mogelijke manier. Een goede boekhouder kan jou dus kosten besparen en in sommige gevallen zelfs geld opleveren. Bovenstaande geldt voor de eenmanszaak en de VOF. Voor een BV en een NV heb je wel een boekhouder nodig.

Met een boekhouder kun je verschillende financiële afspraken maken. Sommige boekhouders brengen een uurtarief in rekening, andere boekhouders rekenen een vast tarief per jaar. De tarieven verschillen veel. Dit komt vooral omdat de prijzen op verschillende manieren berekend worden, zo schatten sommige boekhouders het aantal uren dat zij aan een klant besteden en andere boekhouders gaan uit van het aantal boekingen. Bij doorKees wordt hier geen onderscheid in gemaakt; als je ZZP’er bent of een VOF of eenmanszaak hebt kun je kiezen uit drie opties met vaste prijzen, ongeacht het aantal boekingen dat jouw bedrijf per jaar verwerkt. Heb je een BV of Holding dan bieden wij vaste prijzen of maatwerk.

Naast de redenen dat je weinig tijd of zin hebt om je eigen boekhouding te doen, kan onze boekhoudexpert jou ook behoeden voor het maken van fouten in het opstellen van jouw jaarrekening. Al onze boekhouders zijn gekwalificeerd en getest op hun kennis. Zo garandeer je voor jezelf een correcte boekhouding. 

Als ondernemer ben je altijd zelf verantwoordelijk voor jouw boekhouding. Ook als je een boekhouder hebt. De Belastingdienst schrijft jou als ondernemer aan wanneer er fouten zijn gemaakt. Hierom is het extra belangrijk dat je jouw boekhouder vertrouwt en dat jullie duidelijke afspraken hebben gemaakt.

De opzegtermijn van doorKees is voor elk boekhoud-abonnement een maand. Opzeggen kan via e-mail of brief. Bij het opzeggen wordt er geen geld gerestitueerd. 

DoorKees biedt de mogelijkheid aan om jouw zakelijke bankrekening te koppelen aan je administratie. Hiermee worden alle bij- en afschrijvingen op je bankrekening automatisch weergeven in je boekhouding: tijdbesparend en altijd op de hoogte! Met de volgende banken kan je volledig automatische bankkoppelingen maken in het boekhoudprogramma: Rabobank, ING, ABN AMRO, Knab en Bunq.

Met een jaarrekening geef je een financieel overzicht van de situatie van jouw bedrijf weer. Dit bestaat onder andere uit een balans en een winst- en verliesrekening.  

Elk jaar moet je bij de belastingdienst belasting betalen over jouw inkomen. Hoeveel dit precies is hangt af van jouw persoonlijke situatie.

Bij doorKees heb je niet één specifieke boekhouder. Bij het bedrijf werken wij namelijk allemaal samen aan uw boekhouding. Wil je een afspraak maken om ons te ontmoeten, klik dan hier.


Blog berichten