Elke ondernemer maakt weleens mee dat een klant niet betaalt. Laat doorKees jouw aanmaningen versturen.

Jouw debiteur wordt op een professionele wijze op de hoogte gesteld van de openstaande factuur. DoorKees mailt, belt en schrijft jouw debiteur. 

Als je klant in eerste instantie niet betaalt binnen de afgesproken termijn, begin je met het versturen van herinneringen en aanmaningen. Het is nog weleens gemakkelijk om te vergeten wanneer je deze brieven moet sturen. Daarnaast kost het ook nog tijd om zo brief op te stellen.

Een oplossing op basis van no cure, no pay.

Als oplossing kan je gemakkelijk doorKees inschakelen. Op basis van no cure, no pay zullen we in plaats van jou de brieven versturen  en de telefoontjes maken. Dit houdt in bij doorKees dat als de betaling niet wordt opgeleverd, je alleen de administratiekosten verschuldigd bent. Er is dus niet veel te verliezen. Onze specialisten hebben veel ervaring met het succesvol afronden van incassozaken, zowel binnen en buiten de rechtbank. 

Wij bieden deze dienst ook aan in het Engels, Frans of Duits. Voor de eventuele buitenlandse klanten.

 


Veel gestelde vragen

Dit traject is de fase van het incassotracject waar de rechter nog niet in betrokken is. Het minnelijke incassotraject start met het inschakelen van een incassobureau. Het incassobureau zal de schuldenaar verzoeken om de openstaande schuld zo snel mogelijk te betalen. De schuld wordt verhoogd met de wettelijke rente en de incassokosten. De schuldenaar zal tijdens dit traject meermaals worden aangemaand om de openstaande schuld te betalen. In al deze aanmaningen zal het incassobureau de noodzaak benadrukken om de schuld meteen te betalen. Het doel van het minnelijke incassotraject is om de openstaande schuld te innen en de kosten zo laag mogelijk te houden. Het grootse voordeel van dit traject is dat de rechter er nog niet aan te pas komt en de kosten hierdoor lager zullen uitvallen.

Dit traject is de fase van het incassotracject waarbij de rechter betrokken is. Om de schuldenaar af te dwingen om te betalen, beslist de rechter over de vervolgstappen van het incasseren van de schuld. Verder kan de met de toestemming van de rechter beslag gelegd worden op de bankrekeningen, inkomen of (on)roerende goederen van de schuldenaar. Hierbij is de tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder vereist. Voor meer informatie over dit traject, en doorKees rol hierin, contacteer ons. 

Het kan vele voordelen hebben om een externe partij in te schakelen om onbetaalde facturen voor jou te incasseren. Als een door jou gestuurde factuur niet op tijd betaald wordt kan er veel tijd in gaan zitten om de factuur wel betaald te krijgen. Bij doorKees kunnen wij het incassotraject van jou overnemen, zodat je je volledig kunt richten op jouw bedrijf. Daarbij is het zo dat wij bij doorKees de afgelopen jaren een ruime ervaring hebben opgedaan met de incassopraktijk en u ook in een gerechtelijk incassotraject kunnen bijstaan.

No Cure No Pay houdt in ons geval in dat, indien het minnelijk incassotraject jou uiteindelijk geen betaling oplevert, je doorKees niet meer verschuldigd bent dan de administratiekosten. De administratiekosten zijn de kosten die gemaakt worden bij het innen van jouw vordering in het minnelijk traject. Hiermee wordt niet bedoelt de kosten voor de werkzaamheden door de juristen maar bijvoorbeeld de portokosten en kosten voor een uittreksel uit de Kamer van Koophandel.

Graag ontvangen wij van jou de onbetaald gebleven facturen, samen met alle andere relevante informatie. Hierbij kun je denken aan het contract/de overeenkomst, jouw algemene voorwaarden en eventueel de correspondentie die je met jouw debiteur hebt gehad.

Zodra doorKees jouw geld op haar rekening heeft staan, wordt dit binnen uiterlijk 7 dagen naar jouw bankrekening overgeboekt. Geen weken wachten op uitbetaling zoals bij vele incassobureaus het geval is!Direct Hulp nodig?

Zit je vast met een juridische kwestie, of heb je een vraag over onze andere diensten?

Bel ons

(085) 4013170
• Ma t/m zon tussen 9.00 en 21.00