Onmisbaar voor iedere ondernemer.

In jouw algemene voorwaarden leg je de voorwaarden vast die jij en jouw contractspartij niet expliciet geregeld hebben. Zo heb je juridisch gezien altijd een vangnet om op terug te vallen, mits je hem deelt.

Bij het opstellen van een overeenkomst met een andere partij, of bij het verkopen van jouw diensten of producten, is het van belang dat je jouw algemene voorwaarden deelt. Hierin staan de zaken die niet expliciet geregeld zijn in de overeenkomst van opdracht of offerte. Je creëert met algemene voorwaarden een vangnet op het moment dat er een conflict ontstaat en er aansprakelijkheid moeten worden vastgesteld. 

De volgende zaken kun je regelen in jouw algemene voorwaarden:

  • de betalingstermijn van jouw facturen
  • de grenzen van jouw aansprakelijkheid
  • de garantie van jouw producten en/of diensten
  • de levertijden van jouw producten en/of diensten

Goede algemene voorwaarden verkleinen aanzienlijk de risico's die je als ZZP'er loopt en verkorten de tijd die je nodig hebt om een overeenkomst te sluiten. Hiermee maak je het ondernemen makkelijker, efficienter en veiliger.

DoorKees kan jouw algemene voorwaarden opstellen, controleren en/of aanpassen. Maar net wat jij wilt.

Onze Producten

Algemene Voorwaarden opstellen

Heb je nog geen algemene voorwaarden? Laat doorKees deze op maat maken tegen een vaste prijs, ongeacht de branche waarin je werkt en/of de diensten die je aanbied.

Algemene Voorwaarden controleren en/of aanpassen. 

Ben je al in het bezit van algemene voorwaarden? Je kan hem dan bij doorKees gratis laten controleren. Daarnaast biedt doorKees aan de gecontroleerde algemene voorwaarden aan te passen. Afhankelijk van de wijzigingen geven we jou een offerte voor het doorvoeren van de wijzigingen. Zo weet je zeker dat jij jouw algemene voorwaarden goed geregeld hebt.

 


Veel gestelde vragen

In de algemene voorwaarden zijn regels opgenomen die gelden op alle overeenkomsten die je sluit met een andere partij. Algemene voorwaarden zijn in feite dus een onderdeel van de overeenkomst die je met de andere partij sluit. Kernafspraken mogen niet in de algemene voorwaarden worden opgenomen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de overeengekomen prijs of het product of dienst waar het bij de overeenkomst om gaat.  Wanneer je een overeenkomst sluit met een consument, biedt de wet de consument extra bescherming door middel van de zwarte en grijze lijst. In deze lijst zijn bepalingen opgenomen die niet in de algemene voorwaarden mogen staan of slechts onder zeer bijzondere omstandigheden. Deze lijsten gelden niet voor overeenkomsten met bedrijven.  

Nee, zeker niet. Toch zijn algemene voorwaarden wat ons betreft een absolute must als ondernemer. Het is (naast de aansprakelijkheidsverzekering) één van de eerste zaken waarin het verstandig is om in te investeren.

Allereerst bescherm je jezelf tegen veelvoorkomende ondernemersrisico’s door het gebruik van algemene voorwaarden. Mogelijke conflicten die na het ontstaan van de overeenkomst ontstaan, kunnen makkelijker worden opgelost door te verwijzen naar de algemene voorwaarden. Ten tweede voorkom je onnodig lange onderhandelingen door het gebruik van vaste algemene voorwaarden. Je hoeft niet elke keer dat je een overeenkomst sluit, te onderhandelen over de bepalingen in de overeenkomst. Het opstellen van algemene voorwaarden kost dus één keer tijd, maar verder scheelt het je een hoop tijd.

Algemene voorwaarden moeten voor het sluiten van de overeenkomst aan de andere partij ter hand worden gesteld. Dit houdt in dat de andere partij de mogelijkheid moet hebben gehad om de algemene voorwaarden in te zien. Als je de andere partij op een later moment in kennis stelt van jouw voorwaarden, dan gelden ze niet. Als blijkt dat de andere partij de algemene voorwaarden niet gelezen heeft, zijn de algmene voorwaarden hoe dan ook van toepassing en geldig. Wij krijgen van veel klanten vaak de vraag over hoe zij het beste hun algemene voorwaarden kunnen publiceren en of alleen een verwijzing op een offerte daarvoor genoeg is. Neem contact op met doorKees zodat wij jou daarover in jouw specifieke situatie van advies kunnen voorzien. 

Het deponeren is geen verplichting, maar het wel kan handig zijn. Op deze manier zijn de algemene voorwaarden namelijk altijd op te vragen door jouw klant of opdrachtgever. Je kunt zo bijvoorbeeld bewijzen welke voorwaarden van toepassing waren op het moment dat de overeenkomst met jouw klant tot stand kwam. Uiteraard is het zo dat veel ondernemers de algemene voorwaarden op de eigen website vermelden, waar deze vaak ook te downloaden zijn. Hiermee is een groot voordeel van het deponeren bij de Kamer van Koophandel weggenomen.

Het deponeren van jouw algemene voorwaarden bij de Kamer van Koophandel kost € 18,00 per set –per kalenderjaar. Je ontvangt hiervoor een factuur. Een vertaling telt als aparte deponering. Indien je jouw algemene voorwaarden zowel het Nederlands als in het Engels wil deponeren, dan kost dit je tweemaal € 18,00.

Je bent niet verplicht om jouw algemene voorwaarden op jouw website te vermelden, maar wij raden dit zeker aan. Zo kan jouw (potentiele) klant de voorwaarden waaronder jij werkt altijd inzien.  Ook als je niet in staat bent om jouw algemene voorwaarden te overhandigen (bijvoorbeeld bij telefonische verkoop), dan moet je jouw klant of opdrachtgever wel aangeven waar de algemene voorwaarden dan wel te vinden zijn. Daarnaast moeten de algemene voorwaarden op verzoek van jouw klant of opdrachtgever kosteloos worden toegezonden.

De eerste stap is het invullen van het bestelformulier op de website (link). Vervolgens neemt één jurist van doorKees per e-mail contact met jou op. Je ontvangt ons vragenformulier. Hierin staan een aantal vragen waarop jouw jurist antwoord nodig heeft om een eerste versie van de algemene voorwaarden te maken. Nadat je de ingevulde vragenlijst hebt ingevuld, ontvang je van jouw jurist binnen 3 werkdagen de eerste versie van jouw op maat gemaakte algemene voorwaarden. Vervolgens kun je met jouw jurist overleggen of je het eens bent met deze versie, of dat je nog aanpassingen wenst. Wanneer je aanpassingen wenst, dan ontvang je weer binnen 3 werkdagen de definitieve, aangepaste, versie van jouw algemene voorwaarden. En bij de oplevering ontvang je ook nog onze handleiding algemene voorwaarden helemaal gratis!

Je ontvangt van jouw jurist een vragenlijst. Hierin worden een aantal praktische vragen gesteld, zoals: hoe gaat jouw offerteproces in zijn werk? welke betalingstermijn gebruik je? Heb je consumenten als klanten? Enz.Direct Hulp nodig?

Zit je vast met een juridische kwestie, of heb je een vraag over onze andere diensten?

Bel ons

(085) 4013170
• Ma t/m zon tussen 9.00 en 21.00