Essentieel voor jou als ondernemer.

Zorg voor een financieel vangnet wanneer je arbeidsongeschikt wordt.
Belangrijk voor jou, jouw gezin en directe omgeving.
Zo kun jij met een goed gevoel ondernemen.

De beste AOV in Nederland voor ondernemers:

  • Een 5 sterren AOV tegen een scherpe premie
  • Zeer goede dekking
  • Geen advieskosten
  • Slechts 10 euro exclusief BTW administratiekosten per maand
  • Sluit af in slechts 5 stappen
  • In samenwerking met a.s.r. 

 


Sluit de doorKees AOV af in vijf stappen


Bereken nu je premie

 

Algemene informatie over de doorKees AOV:

 


 

Deze verzekering wordt aangeboden in samenwerking met ASR verzekeringen.

DoorKees selecteert voor jou als ondernemer de verzekeringen met de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit maar is niet gebonden aan verzekeraars en daardoor onafhankelijk als adviseur.


Veel gestelde vragen

Als je als zzp’er arbeidsongeschikt raakt, dan heb je vaak geen inkomsten. Je hebt geen recht op een uitkering, behalve een bijstandsuitkering.  Veel zzp’ers komen in de financiele problemen als zij arbeidsongeschikt worden, omdat er geen financiële reserves zijn opgebouwd. Wij horen vaak: ‘dat overkomt mij niet’ of ‘we zien wel als het zover is’. Dat is een vreemde opstelling; je verzekert wel jouw huis en inboedel tegen brand, terwijl de kans op brand niet heel groot is. Dit geldt ook voor arbeidsongeschiktheid, maar als het je overkomt, dan zijn de financiële gevolgen vaak niet te overzien. De doorKees AOV biedt jou de mogelijkheid om zelf een AOV samen te stellen die qua premie en voorwaarden aan al jouw eisen voldoet.

Begin met het bepalen van jouw vaste lasten en het bedrag dat je nodig hebt voor primaire levensbehoeften. Maak een inschatting welke kosten in de toekomst zullen stijgen of juist wegvallen. Hiermee bepaal je de ondergrens van het te verzekeren bedrag. Wil je méér verzekeren (tot 90% van jouw inkomen) dan kan dat best, maar daarmee stijgt uiteraard ook de premie. Het verzekerd bedrag is dagelijks aanpasbaar. Dus mocht je later twijfelen, dan kan je dit alsnog bijstellen.

Hoe lang kan jij teren op jouw financiële reserves, zonder die reserves uit te putten? Kies hier voor een termijn die je makkelijk kan overbruggen. De één kan een halfjaar zonder inkomen, bijvoorbeeld omdat er een werkende partner en/of een behoorlijk spaarsaldo is, terwijl de ander al moeilijk 14 dagen zonder inkomen kan.

De doorKees AOV is ongekend flexibel. Je kunt kiezen voor een contract dat dagelijks opzegbaar is. Of een contract dat 1, 3 of 5 jaar duurt. Daarna is jouw contract dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand. Deze dekkingen kan je dagelijks aanpassen: - Het verzekerd bedrag. - Het eigen risico. - De uitkeringsdrempel. - De eindleeftijd. - Indexatie uitkering.

Als er dekking is volgens de voorwaarden en als de mate en de duur van de arbeidsongeschiktheid eenvoudig zijn vast te stellen. Dan wordt er door a.s.r. een afspraak gemaakt over de duur en hoogte van de uitkering. Denk hier bijvoorbeeld aan een kortstondige ziekte of zwangerschap. Is de mate en/of duur van jouw arbeidsongeschiktheid niet eenvoudig vast te stellen dan vragen zij gerichte informatie op over jouw gezondheid. Soms word je (ook) beoordeeld door een andere deskundige, zoals een arbeidsdeskundige. De medische afhandeling gaat buiten doorKees om. Wij hebben geen inzicht in jouw medische gegevens.

De doorKees AOV keert uit als is vastgesteld dat je voor minimaal 25 procent arbeidsongeschikt bent. Dit noemt men de uitkeringsdrempel. Je kan deze drempel percentagegewijs verhogen. Een hogere uitkeringsdrempel zorgt voor een lagere premie. Je ontvangt dan uiteraard wel minder snel een uitkering.

Alle veranderingen in jouw beroep waarvan jij kan vermoeden dat die van belang zijn voor de verzekering. Neem in ieder geval contact met ons op als jouw adres wijzigt, als je van beroep verandert, als je stopt, of je werkzaamheden wijzigen.

Als vrouwelijke ondernemer ontvang je een uitkering van 100% tijdens zestien weken van jouw zwangerschap (min jouw eigen risico in dagen). Dat geldt alleen als je het eerste jaar arbeidsongeschiktheid hebt verzekerd en als de uitgerekende datum van de eerste dag van de zwangerschap na de ingangsdatum van de AOV ligt.  

Sluit je een nieuwe doorKees AOV? Dan krijgt je 30% korting op de premie in het eerste jaar, 20% korting in het tweede jaar en 10% in het derde jaar. Je kan ook kiezen voor een doorlopende korting van 7,5%. Ben je een startende ondernemer en jonger dan 36 jaar? Dan krijg je de eerste 3 jaar een extra korting van 10% op de premie, bovenop de aanvangskorting.

Kun je jouw beroep niet vinden in de beroepenlijst, dan kun je het beste even contact met ons opnemen. Dat kan via de telefoon, e-mail of chat. Het zou kunnen dat jouw beroep onder een andere naam in ons systeem staan, of dat de AOV voor jouw beroep niet online kan worden afgesloten. Wij helpen jou graag verder.

Dit komt omdat doorKees de mogelijkheid biedt om de AOV online - zonder advies - af te sluiten. Dit noemen wij “execution only”. Wij gaan er namelijk vanuit dat je dit vaak zelf kunt regelen. Online is er zoveel informatie beschikbaar, dat je zelf kunt inventariseren wat voor jou de meest geschikte oplossing is. Doordat wij geen advies geven over de AOV hoef je hier dus ook niet voor te betalen.   Lukt het jou niet om de AOV online af te sluiten, bijvoorbeeld omdat jouw beroep er niet tussenstaat, of omdat je advies wenst over de hoogte van het te verzekeren bedrag of de eigen risicotermijn, dan helpen wij jou graag. In dat geval wordt de AOV niet meer online – zonder advies – afgesloten en brengen wij advieskosten in rekening. Wil je hier een offerte voor ontvangen dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.