Deze dekkingen krijgt je altijd. Bij de volledige doorKees AOV, de flexibele doorKees AOV en de doorKees AOV 2.5.

Hulp bij arbeidsongeschiktheid
Ben je of dreig je arbeidsongeschikt te worden? Bij a.s.r. zitten arbeidsdeskundigen die jou ondersteunen. Zij geven onafhankelijk advies over jouw arbeidsongeschiktheid en beoordelen samen met jou de mogelijkheden om weer aan het werk te gaan.

 

Sabbatical/Tijdelijk stopzetten verzekering
Stop je tijdelijk met werken? Dan kan je de verzekering tijdelijk stoppen. Je betaalt dan maar 8% van de totale premie. Als je arbeidsongeschikt wordt in deze periode, ontvang je geen uitkering. De verzekering kan je weer binnen één jaar hervatten, zonder extra medische vragen te beantwoorden.

 

Verblijf buitenland
​Vertrek je naar het buitenland voor meer dan zes maanden? Geef het uiterlijk 30 dagen voor vertrek door. Wij kijken of de verzekering kan doorlopen.

 

Aanvangskorting
​Sluit je een nieuwe doorKees AOV? Dan krijgt je 30% korting op de premie in het eerste jaar, 20% korting in het tweede jaar en 10% in het derde jaar. Hiervoor in de plaats kan je ook kiezen voor een doorlopende korting van 7,5%.

Ben je een startende ondernemer en jonger dan 36 jaar? Dan krijgt je de eerste 3 jaar een extra korting van 10% op uw premie, bovenop de aanvangskorting.

 

Zwangerschap en bevalling
​Als vrouwelijke ondernemer ontvang je een uitkering van 100% tijdens zestien weken van jouw zwangerschap (min jouw eigen risico in dagen). Dat geldt alleen als je het eerste jaar van jouw arbeidsongeschiktheid hebt verzekerd en als de uitgerekende datum minstens een jaar na de ingangsdatum van de verzekering is.

 

Adoptie
​Bij de volledige AOV en de Flexibele AOV hebben mannelijke en vrouwelijke verzekerden recht op een uitkering bij adoptie als:

  • de datum van adoptie minstens een jaar na de ingangsdatum van de verzekering is;
  • je een eigen risico van maximaal 90 dagen hebt.

 

Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid
​Raak je arbeidsongeschikt? Dan krijg je een uitkering als je daar recht op hebt. Het eerste jaar moet je nog wel jouw premie betalen. Na één jaar arbeidsongeschiktheid betaal je minder premie (jouw eigen risicotermijn moet dan wel voorbij zijn). We verminderen jouw premie met het uitkeringspercentage.

 

Rechtsbijstand
​Ben je arbeidsongeschikt door de schuld van een ander die daarvoor aansprakelijk is? En ontvang je daarvoor een uitkering van de Amersfoortse? Dan heb je recht op een rechtsbijstandsvergoeding. A.s.r. vergoedt tot € 7.500,00 voor juridische kosten. Je mag een advocaat naar keuze inschakelen.

 

Heb je een Flexibele doorKees AOV?
Bij de Flexibele doorKees AOV ben je niet verplicht om jouw inkomen door te geven. Wijzigingen in jouw beroep en werk wel. Het verzekerde bedrag kan je bij de Flexibele doorKees AOV altijd aanpassen en eens per jaar kun je jouw verzekerd bedrag met maximaal 10% verhogen, zonder dat je hiervoor gezondheidsvragen hoeft te beantwoorden.