Er zijn maar weinig verzekeringen waar zoveel misverstanden over bestaan als de AOV; te duur, moeilijke vragen, hoge advieskosten en als het op uitkeren aankomt; ho maar.

Wij zetten de meest voorkomende misverstanden over de AOV op een rijtje:

Veel mensen denken dat een AOV te duur is. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt de premie namelijk zelf beïnvloeden door de keuzes die je maakt bij de dekking. Dat kan je zelf doen of in overleg met een doorKees adviseur. Het is zeker geen hogere wiskunde. Wil jij een betaalbare AOV verzekering? Stel jezelf dan de volgende 3 vragen:

 

1. Hoe groot is mijn financiële buffer?
Heb je veel gespaard of heb jij een partner met een eigen inkomen? Dan kan je voor een langere eigenrisico-termijn kiezen. Dat is de periode waarin je niet kunt werken door arbeidsongeschiktheid, maar nog geen uitkering ontvangt. Je leeft dan van je spaargeld en/of het inkomen van je partner. Hoe langer de eigenrisico-termijn,  hoe te lager de premie.


Ook de eindleeftijd bepaald de premie. Kies bijvoorbeeld 60 jaar in plaats van 67 jaar. De periode tot jouw pensioenleeftijd overbrug je dan spaargeld en/of het inkomen van jouw partner. Ook dat betekent een lagere premie. Heb je bijvoorbeeld een hypotheek die voor je pensioenleeftijd is afgelost? Betrek dit bij je beslissing voor het bepalen van jouw eindleeftijd.

 

2. Welk bedrag verzeker ik?
Stel dat je € 40.000,- per jaar verdient. Moet je dan een AOV afsluiten voor 90% van dat bedrag? Niet altijd! Als je met minder rond kunt komen, dan kun je ervoor kiezen dat bedrag te verzekeren. Het hangt namelijk af van jouw uitgaven. Kijk op jouw bankrekening wat er gemiddeld elke maand aan vaste lasten uitgaat en betrek dit bij jouw berekening voor het te verzekeren bedrag.

 

3. Welke arbeidsongeschiktheidverzekering kies ik?
DoorKees biedt jou drie opties aan; een tijdelijke AOV, een flexibele AOV en een uitgebreide AOV. De meeste van onze klanten kiezen voor de flexibele AOV.

 

De verzekeringsmaatschappij stelt moeilijke vragen.
De verzekeringsmaatschappij zal vragen stellen over jouw gezondheid. Op basis hiervan schat de verzekeringsmaatschappij het risico in. Dit zijn geen lastige vragen en de antwoorden worden vertrouwelijk behandeld. DoorKees heeft geen inzage in jouw medische gegevens of antwoorden op de medische vragen.

 

Hoge advieskosten.
Niet bij doorKees. Wij rekenen namelijk geen advieskosten.
Wanneer je jouw AOV zelf online afsluit, betaal je naast de premie slechts € 10,00 exclusief BTW administratiekosten per maand.

 

Uitkeren? Ho maar.
Deze verhalen ontstaan vooral door ondernemers die een AOV hebben afgesloten zonder op de hoogte te zijn van de voorwaarden. Bij doorKees bieden wij complete helderheid over de voorwaarden. Zo weet je precies wanneer je een uitkering ontvangt.


Bereken nu je premie