Essentieel voor alle ondernemers.

Als ondernemer word je weleens aansprakelijk gesteld voor het veroorzaken van bepaalde schade. Zoals het per ongeluk om laten vallen van een voorwerp. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf tegen deze situaties.

Er bestaat altijd de mogelijkheid dat jijzelf of een van je medewerkers schade aan spullen of letselschade veroorzaakt. Ongeluk zit immers in een klein hoekje. De aansprakelijkheidsverzekering particulieren biedt hier geen verzekeringsdekking voor aangezien de schade tijdens het werk wordt veroorzaakt. Dat betekent ook dat jij hier als ondernemer aansprakelijk voor bent. Dat komt omdat jij de verantwoordelijkheid hebt voor jouw bedrijf en dus ook jouw werknemers.

Een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schade aan spullen of letselschade die jij of een van je medewerkers veroorzaakt. Bijvoorbeeld wanneer je een kopje koffie omstoot waardoor je een toetsenbord van een klant beschadigt.


Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering *

  • Inclusief assurantiebelasting
  • Contractduur 12 maanden
  • *Op basis van maatwerk
  • neem contact op

 

Verzekeringen doorKees

Deze verzekering wordt aangeboden in samenwerking met a.s.r., de nederlandse verzekeringmaatschappij. DoorKees selecteert voor jou de meest betrouwbare verzekeringen met de beste verhouding tussen prijs en flexibiliteit; ideaal voor ondernemers. We bieden korte lijnen aan en belichten voornamelijk de belangrijkste punten. Als je meer vragen hebt over de verzekering, check de veel gestelde vragen of neem contact met ons op. Wij streven immers naar transparantie.


Veel gestelde vragen

Wanneer je als ondernemer aansprakelijk wordt gehouden voor het veroorzaken van materiële- of letselschade, biedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking.

Voor sommige beroepen is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht, zoals voor een notaris en financieel adviseur. Echter, in de meeste beroepen is dat niet zo maar wordt het wel geadviseerd. Bij sommige banen loop je namelijk meer risico (denk bijvoorbeeld aan de bouw).

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geeft jou een voordeel ten opzichte van andere ondernemers; namelijk dat jij jezelf heb ingedekt voor een situatie waarin je aansprakelijk wordt gesteld voor bepaalde schade. De verzekering is ook nog eens fiscaal aftrekbaar als ondernemer. Dubbel voordeel dus.

In principe ben je met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekerd voor bijna alle risico’s waarvoor je wettelijk aansprakelijk bent, mits er niet expres schade is aangericht.