Essentieel voor de ondernemer in de adviserende dienstensector.

Afbeelding

Het kan voorkomen dat jijzelf een beroepsfout maakt die voor financiële schade zorgt bij een derde. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als je een verkeerd advies geeft waardoor jouw klant op een bepaalde manier aan vermogen verliest. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan jou bescherming bieden tegen financiële gevolgen voor jouw onderneming ten gevolge hiervan.

Door een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) af te sluiten dek je jezelf in tegen aansprakelijkheid voor materiële en letselschade maar afhankelijk van de werkzaamheden van jouw bedrijf (de hoedanigheid) kun je aansprakelijk worden gesteld voor vermogensschade.

Om je hiervoor te verzekeren moet je een aansprakelijkheidsverzekering voor beroepen afsluiten (BAV). Hiermee verzeker je jezelf tegen het maken van beroepsfouten door onder andere het geven van een verkeerd of onvolledig advies, foute berekeningen en foute tekeningen waardoor jouw opdrachtgever financiële schade lijdt. Waar de AVB van belang is voor alle soorten ZZP’ers splitst de BAV zich toe tot ZZP’ers die zich bezig houden met de (zakelijke) dienstverlening. Hierbij kun je denken aan juridische-, technische-, financiële- en fiscale dienstverlening, maar ook advies en interim-management en ICT-beroepen. Enkele voorbeelden van beroepen die hieronder vallen zijn:

 • Advocaat
 • Taxateur
 • Notaris
 • Accountant
 • Belastingadviseur
 • Fysiotherapeut
 • Tandarts
 • Deurwaarder
 • Architect
 • ICT adviseurs
 • Ingenieur

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering *

 • Inclusief assurantiebelasting
 • Contractduur 12 maanden
 • *Op basis van maatwerk
 • neem contact op

 

 

Verzekeringen doorKees

Deze verzekering wordt aangeboden in samenwerking met verschillende Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. DoorKees selecteert voor jou de meest betrouwbare verzekeringen met de beste verhouding tussen prijs en flexibiliteit; ideaal voor ondernemers. We bieden korte lijnen aan en belichten voornamelijk de belangrijkste punten. Als je meer vragen hebt over de verzekering, check de veel gestelde vragen of neem contact met ons op. Wij streven immers naar transparantie.


Veel gestelde vragen

De beroepsaansprakelijkheid heeft betrekking op fouten die gemaakt worden bij het uitoefenen van het beroep, waar jij of jouw onderneming voor verantwoordelijk is. Dit heeft betrekking op de dienstensector waarin opdrachtgevers jou inschakelen voor jouw professionele expertise, maar er per ongeluk -door bijv. verkeerd advies of een verkeerde berekening- financiële schade bij die opdrachtgever ontstaat. De opdrachtgever kan jou dan beroepsmatig aansprakelijk stellen voor deze schade.

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een ZZP’er variëren afhankelijk van de werkzaamheden die verricht worden (welk beroep wordt uitgeoefend). Daarnaast is bijvoorbeeld omzet ook van invloed op de kosten.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering zorgt enkel voor dekking bij financiële schade bij een klant of opdrachtgever. Deze kan een financiële schadeclaim bij jou of jouw bedrijf neerleggen.

Er zijn veel verschillende typen beroepen die baat kunnen hebben bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Denk hierbij aan bijvoorbeeld o.a.: Advocaat Taxateur Notaris Accountant Belastingadviseur Fysiotherapeut Tandarts Deurwaarder Architect ICT adviseurs Ingenieur

Voor het merendeel van de beroepen is het afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent of een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht is of niet. Je kan dit altijd navragen bij je branchevereniging. Een paar voorbeelden zijn: Financieel adviseur, advocaten, notarissen, accountants en architecten.

Over het algemeen geldt dat de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking geeft bij materiële- en letselschade. Beroepsaansprakelijkheid heeft betrekking op financiële schade die ontstaan is door onjuist handelen uit hoofde van je beroep.