Er zijn maar weinig verzekeringen waar zoveel misverstanden over bestaan als de AOV; te duur, moeilijke vragen, hoge advieskosten en als het op uitkeren aankomt; ho maar.

Wij zetten de meest voorkomende misverstanden over de AOV op een rijtje:

Veel mensen denken dat een AOV te duur is. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt de premie namelijk zelf beïnvloeden door de keuzes die je maakt bij de dekking. Dat kan je zelf doen of in overleg met een doorKees adviseur. Het is zeker geen hogere wiskunde. Wil jij een betaalbare AOV verzekering? Stel jezelf dan de volgende 3 vragen:

1. Hoe groot is mijn financiële buffer?


Heb je veel gespaard of heb jij een partner met een eigen inkomen dan kan je voor een langere eigenrisico-termijn kiezen. Dat is de periode waarin je niet kunt werken door arbeidsongeschiktheid, maar nog geen uitkering ontvangt. Je leeft dan van je spaargeld en/of het inkomen van je partner. Hoe langer de eigenrisico-termijn, des te lager de premie.
Ook de eindleeftijd bepaald de premie. Kies bijvoorbeeld 60 jaar in plaats van 67 jaar. De periode tot jouw pensioenleeftijd overbrugt je dan spaargeld en/of het inkomen van jouw partner. Ook dat betekent een lagere premie.
Heb je bijvoorbeeld een hypotheek die voor je pensioenleeftijd is afgelost? Betrek dit bij je beslissing voor het bepalen van jouw eindleeftijd.

2. Welk bedrag verzeker ik?


Stel dat je €40.000,- per jaar verdient. Moet je dan een AOV afsluiten voor 80% van dat bedrag? Welnee! Als je met minder rond kunt komen, is dat helemaal niet nodig. Het hangt namelijk af van jouw uitgaven. Kijk op jouw bankrekening wat er gemiddeld elke maand aan vaste lasten uitgaat en betrek dit bedrag in het te verzekeren bedrag.

3. Welke arbeidsongeschiktheidverzekering kies ik?


doorKees heeft in samenwerking met de Amersfoortse gekozen voor 3 opties; een tijdelijke AOV, een flexibele AOV en een uitgebreide AOV. De meeste van onze klanten kiezen voor de flexibele AOV.

Lees meer in onze brochure.

De maatschappij stelt moeilijke vragen.
Daarom hebben wij voor een samenwerking met de Amersfoortse gekozen. Geen moeilijke vragen; wij staan voor simpel en snel. Dat eisen we ook van onze partners.

Hoge advieskosten.
Nou, dan heb je nog niet kennisgemaakt met doorKees. Wij rekenen namelijk geen advieskosten.
Als je zelf online afsluit betaal je naast de premie slechts € 5 administratiekosten per maand.

Uitkeren? Ho maar.
Ook daarom hebben wij met onze jarenlange ervaring gekozen voor een samenwerking met de Amersfoortse.
Je krijgt de uitkering waar je recht op hebt en je wordt volledig ondersteund in het herstelproces.
Het is immers ook in hun belang dat je weer zo snel mogelijk aan de slag kan. Ze besparen echt niet op de kosten! En mocht er onverhoopt een kink in de kabel komen; dan zijn wij er nog!


Bereken nu je premie