Een goede boekhouder doet meer dan alleen het verwerken van de cijfertjes

Als je verstand hebt van financiële zaken en een basiskennis van boekhouden, kun je vaak al ver komen met je boekhouding. Veel ZZP’ers regelen hun boekhouding dan ook zelf, zeker als deze (nog) niet zo omvattend is.

Toch geven veel ZZP’ers aan op te zien tegen het doen van de boekhouding. Vaak verloopt het moeizaam en gaat er (te) veel tijd in zitten. Dit vinden wij jammer, want de boekhouding hoeft geen zware taak te zijn. Als je boekhouding gestructureerd en geautomatiseerd is, gaat het bijna vanzelf.

Wat mis je aan toegevoegde waarde van een boekhouder wanneer jij je administratie helemaal zelf doet? 

Goede advisering is voor een ondernemer cruciaal. Wat betreft de boekhouding houdt dit vooral in het herkennen van omslagpunten, het toepassen van gunstige regelingen (waar mogelijk) en investerings- en verbetermogelijkheden van het bedrijf te herkennen.

Onze ervaring is dat één of twee keer per jaar overleggen met een boekhouder heel nuttig is. De ondernemer kan dan bijvoorbeeld gewezen worden op aanpassingen om de financiële status van het bedrijf te optimaliseren. Een goede boekhouder doet dus meer dan alleen het verwerken van de cijfertjes.

 

Adviezen van een boekhouder kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Het advies dat niet gebruik is gemaakt van alle aftrekmogelijkheden;
  • Het aanstippen van het moment waarop omzetting naar een B.V. fiscaal gunstig is;
  • Het advies de waarde van de voorraad van een onderneming te verlagen;
  • Het advies om een bepaalde activiteit te laten vallen en te focussen op een andere activiteit;

 

Ben jij benieuwd wat een boekhouder voor jou kan betekenen?
Bij doorKees kun je ervoor kiezen zelf de BTW-aangiftes te doen en de jaarrekening op te laten stellen door onze boekhouder. De jaarrekening wordt vervolgens met jou besproken en waar mogelijk worden verbeterpunten aangegeven. Zo heb je geen hoge kosten en toch een professional die jou adviseert waar nodig. Deze dienst kost € 36,95 exclusief BTW per maand en is maandelijks opzegbaar.

Geef jij liever jouw gehele boekhouding uit handen? Dat kan voor een vast bedrag van € 79,95 exclusief BTW per maand. Ook deze dienst is maandelijks opzegbaar.

 

 

 

 

Deel deze blog