Onmisbaar voor iedere ondernemer.

In jouw algemene voorwaarden leg je de voorwaarden vast die jij en jouw opdrachtgever niet in de overeenkomst geregeld hebben. Dat bespaart tijd terwijl je jouw zaakjes toch goed geregeld hebt.

Algemene voorwaarden zijn essentieel voor iedere ondernemer. De voorwaarden hoeven niet lang en ingewikkeld te zijn, zolang ze maar aansluiten bij jouw bedrijf. 

Algemene voorwaarden van een ander kopiëren.

Trap niet in de valkuil van het kopiëren van algemene voorwaarden van een andere partij. Je kunt hier grote problemen mee krijgen (je maakt inbreuk op auteursrecht) maar ook sluiten de algemene voorwaarden niet aan op jouw bedrijf. Zo kan het gebeuren dat bij een geschil blijkt dat jouw algemene voorwaarden helemaal niet van toepassing zijn. Zorg voor een goede basis van jouw bedrijf en laat je adviseren door doorKees. 

De volgende zaken kun je regelen in jouw algemene voorwaarden:

 • De grenzen van jouw aansprakelijkheid.
 • De garantie van jouw producten en/of diensten.
 • De levertijden van jouw producten en/of diensten.

Goede algemene voorwaarden verkleinen de risico's die je als ondernemer loopt en verkorten daarbij de tijd die je nodig hebt om een overeenkomst te sluiten. Hiermee maak je het ondernemen makkelijker, efficiënter en veiliger.

DoorKees kan jouw algemene voorwaarden opstellen en controleren. Het is maar net wat jij wilt.

Algemene voorwaarden opstellen - doorKees levert altijd maatwerk 

Ieder bedrijf is anders. Laat je algemene voorwaarden opmaken bij doorKees, dan is dat altijd maatwerk. Voordat wij aan de slag gaan nemen wij jouw onderneming en de algemene gang van zaken met jou door. We stellen vragen als:

 • Werk je voor particulieren of voor bedrijven? 
 • Hoe ga je om met een annulering?
 • Wat spreek je af over betaling van de factuur?

Uiteraard houden wij rekening met jouw wensen; wil je jouw algemene voorwaarden zo kort mogelijk of liever zo uitgebreid mogelijk? Wil je simpel taalgebruik of wil je juist gebruik maken van juridische termen? 

Onze Producten

Algemene Voorwaarden opstellen

Heb je nog geen algemene voorwaarden? Laat doorKees deze op maat maken tegen een vaste prijs, ongeacht de branche waarin je werkt en/of de diensten die je aanbiedt.

 

Algemene voorwaarden controleren

Heb je al voorwaarden? Je kunt jouw voorwaarden gratis laten controleren. Je ontvangt een advies over welke wijzigingen je kunt doorvoeren om jouw algemene voorwaarden optimaal voor jou te laten werken. 

 

Het gratis advies over mijn huidige algemene voorwaarden was voor mij erg waardevol.
Ik heb altijd moeite met dat soort zakelijk/juridische stukken en kon zelf niet goed beoordelen of ik alle relevante zaken had genoemd. Aan de hand van het advies zag ik duidelijk wat ik kon aanpassen aan mijn algemene voorwaarden. 


Miranda Van Tilburg- Wentink - Eigenaresse van Qualitygoods

 

Controleren van algemene voorwaarden €0*

 • Laat je algemene voorwaarden checken door een jurist.
 • Inclusief aanpassingsvoorstel.
 • *Gratis!
 • meer informatie

Opstellen van algemene voorwaarden €250*

 • Je algemene voorwaarden laten opstellen door doorKees.
 • Goedkoop voor een vaste prijs.
 • *Exclusief BTW
 • meer informatie

Veel gestelde vragen

In de algemene voorwaarden zijn regels opgenomen die gelden op alle overeenkomsten die je sluit met een andere partij. Algemene voorwaarden zijn in feite dus een onderdeel van de overeenkomst die je met de andere partij sluit. Kernafspraken mogen niet in de algemene voorwaarden worden opgenomen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de overeengekomen prijs of het product of dienst waar het bij de overeenkomst om gaat.  Wanneer je een overeenkomst sluit met een consument, biedt de wet de consument extra bescherming door middel van de zwarte en grijze lijst. In deze lijst zijn bepalingen opgenomen die niet in de algemene voorwaarden mogen staan of slechts onder zeer bijzondere omstandigheden. Deze lijsten gelden niet voor overeenkomsten met bedrijven.  

Nee, zeker niet. Toch zijn algemene voorwaarden wat ons betreft een absolute must als ondernemer. Het is (naast de aansprakelijkheidsverzekering) één van de eerste zaken waarvan het verstandig is om in te investeren.

Allereerst bescherm je jezelf tegen veelvoorkomende ondernemersrisico’s door het gebruik van algemene voorwaarden. Mogelijke conflicten die na het aangaan van de overeenkomst ontstaan, kunnen makkelijker worden opgelost door te verwijzen naar de algemene voorwaarden. Ten tweede voorkom je onnodig lange onderhandelingen door het gebruik van vaste algemene voorwaarden. Je hoeft niet elke keer dat je een overeenkomst sluit te onderhandelen over de bepalingen in de overeenkomst. Het opstellen van algemene voorwaarden kost dus één keer tijd, maar verder scheelt het je een hoop tijd.

Algemene voorwaarden moeten voor het sluiten van de overeenkomst aan de andere partij ter hand worden gesteld. Dit houdt in dat de andere partij de mogelijkheid moet hebben gehad om de algemene voorwaarden in te zien. Als je de andere partij op een later moment in kennis stelt van jouw voorwaarden, dan gelden ze niet. Als blijkt dat de andere partij de algemene voorwaarden niet gelezen heeft, maar wel de mogelijkheid heeft gehad om dit te doen, zijn de algemene voorwaarden hoe dan ook van toepassing en geldig. Wij krijgen van veel klanten vaak de vraag over hoe zij het beste hun algemene voorwaarden kunnen publiceren en of alleen een verwijzing op een offerte daarvoor genoeg is. Neem contact op met doorKees zodat wij jou daarover in jouw specifieke situatie van advies kunnen voorzien. 

Het deponeren is geen verplichting, maar het wel kan handig zijn. Op deze manier zijn de algemene voorwaarden namelijk altijd op te vragen door jouw klant of opdrachtgever. Je kunt zo bijvoorbeeld bewijzen welke voorwaarden van toepassing waren op het moment dat de overeenkomst met jouw klant tot stand kwam. Uiteraard is het zo dat veel ondernemers de algemene voorwaarden op de eigen website vermelden, waar deze vaak ook te downloaden zijn. Hiermee is een groot voordeel van het deponeren bij de Kamer van Koophandel weggenomen.

Het deponeren van jouw algemene voorwaarden bij de Kamer van Koophandel kost € 18,00 per set –per kalenderjaar. Je ontvangt hiervoor een factuur. Een vertaling telt als aparte deponering. Indien je jouw algemene voorwaarden zowel het Nederlands als in het Engels wil deponeren, dan kost dit je tweemaal € 18,00.

Je bent niet verplicht om jouw algemene voorwaarden op jouw website te vermelden, maar wij raden dit zeker aan. Zo kan jouw (potentiele) klant de voorwaarden waaronder jij werkt altijd inzien. Ook als je niet in staat bent om jouw algemene voorwaarden te overhandigen (bijvoorbeeld bij telefonische verkoop), dan moet je aan jouw klant of opdrachtgever wel aangeven waar de algemene voorwaarden te vinden zijn. Daarnaast moeten de algemene voorwaarden op verzoek van jouw klant of opdrachtgever kosteloos worden toegezonden.

De eerste stap is het invullen van het bestelformulier op de website (link). Vervolgens neemt een jurist van doorKees per e-mail contact met jou op. Je ontvangt ons vragenformulier. Hierin staan een aantal vragen waarop jouw jurist antwoord nodig heeft om een eerste versie van de algemene voorwaarden te maken. Nadat je de ingevulde vragenlijst hebt ingevuld, ontvang je van jouw jurist binnen 3 werkdagen de eerste versie van jouw op maat gemaakte algemene voorwaarden. Vervolgens kun je met jouw jurist overleggen of je het eens bent met deze versie, of dat je nog aanpassingen wenst. Wanneer je aanpassingen wenst, dan ontvang je weer binnen 3 werkdagen de definitieve, aangepaste, versie van jouw algemene voorwaarden. En bij de oplevering ontvang je ook nog onze handleiding algemene voorwaarden helemaal gratis!

Je ontvangt van jouw jurist een vragenlijst. Hierin worden een aantal praktische vragen gesteld, zoals: hoe gaat jouw offerteproces in zijn werk? welke betalingstermijn gebruik je? Heb je consumenten als klanten? Enz.Direct Hulp nodig?

Zit je vast met een juridische kwestie, of heb je een vraag over onze andere diensten?

Bel ons

(085) 4013170
• Ma t/m zon tussen 9.00 en 21.00