Als ZZP’er sluit je regelmatig een overeenkomst af.

DoorKees helpt je bij het opstellen van overeenkomsten. Zo kun je met een gerust gevoel jouw handtekening zetten.

Bij het vastleggen van duidelijke afspraken tussen jezelf en een opdrachtgever/klant, is een juridische overeenkomst essentieel. In zo'n contract staan de specifieke voorwaarden van de overeenkomst beschreven. Samen met het contract en jouw algemene voorwaarden sta je sterk in je schoenen en verzeker je jezelf van een goede verloop van zaken.

DoorKees kan jouw overeenkomst(en) controleren, aanpassen of zelfs helemaal opstellen.

Onze Producten

Overeenkomst opstellen

DoorKees stelt een op maat gemaakte overeenkomst op waarmee je jouw zaken goed geregeld hebt. Voor de volgende veel voorkomende overeenkomsten voor ZZP'ers kan doorKees de overeenkomst opstellen voor een vaste prijs:

 • Samenwerkingsovereenkomst
 • Aankoopovereenkomst
 • Verkoopovereenkomst
 • Dienstverleningsovereenkomst
 • Overeenkomst van Opdracht
 • Verwerkersovereenkomst (verplicht vanwege de AVG)

Als je meer informatie wilt wat betreft de inhoud van deze overeenkomsten, klik hier. Wil jij een overeenkomst laten opstellen maar staat deze er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Overeenkomst aanpassen 

Heb je al een overeenkomst maar ben je niet zeker of deze goed in elkaar zit? Schakel dan doorKees in om de overeenkomst te beoordelen en aan te passen. Wij komen met een aanpassingsvoorstel. 

Overeenkomst controleren

In het geval dat je alleen de overeenkomst wilt laten controleren en zelf de aanpassingen wilt maken kun je doorKees ook inschakelen. 

 

Overeenkomst controleren €50*

 • Laat doorKees jouw overeenkomst controleren.
 • *Exclusief BTW
 • meer informatie

Overeenkomst opstellen €95*

 • Laat doorKees jouw overeenkomst opstellen.
 • *Exclusief BTW
 • meer informatie

Veel gestelde vragen

Vaak wordt gedacht dat de naam die partijen zetten boven een overeenkomst een groot verschil uitmaakt. Maar dit is onjuist. Partijen kunnen namen gebruiken zoals 'een convenant', 'een overeenstemming' of 'contract'. Wanneer twee of meerdere partijen afspraken met elkaar maken, in welke vorm dan ook, is er sprake van een overeenkomst. De naam die bovenaan het papier staat, maakt daarbij niets uit.

De juristen van doorKees hebben ruime ervaring met het opstellen van diverse overeenkomsten. Ook kunnen wij overeenkomsten die je al gebruikt checken en zo nodig aanpassen. Bij doorKees kun je onder andere terecht voor het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten, verkoopovereenkomsten, aankoopovereenkomsten en overeenkomsten van opdracht. Ook helpen we je uiteraard graag met overeenkomsten die buiten deze categorieën vallen. Klik hier voor meer informatie.

Mondelinge afspraken zijn rechtsgeldig. De wet gaat hierbij uit van "aanbod en aanvaarding"; de ene partij doet een aanbod en de andere partij aanvaard dit aanbod. Hierdoor ontstaat een verbintenis.  Toch is het aan te raden om mondelinge afspraken vast te leggen in een overeenkomst. Hierdoor is duidelijk tussen partijen wat afgesproken is en kan hier later geen discussie over ontstaan. Ook kun je en schriftelijke afspraak makkelijker afdwingen dan een mondelinge overeenkomst. De mondelinge overeenkomst zal moeilijker te bewijzen zijn en dus moeilijker af te dwingen. 

Wanneer je op internet zoekt, kun je al snel een voorbeeld vinden van een overeenkomst. Je kunt met "knippen en plakken" een heel eind komen. Toch is het goed om een jurist naar de overeenkomst te laten kijken.  Veel informatie die op internet te vinden is, is niet volledig of zelfs incorrect. Ook is de formulering in een overeenkomst erg belangrijk. Zo moet je bijvoorbeeld oppassen dat een afspraak niet verschillende betekenissen kan hebben waardoor discussie kan ontstaan. Daarbij, als je een koopovereenkomst opstelt zal je met andere, strengere regels rekening moeten houden. Een jurist van doorKees kan de door jou opgestelde overeenkomst controleren. Zo kun je met een goed gevoel je handtekening zetten. 


 


Direct Hulp nodig?

Zit je vast met een juridische kwestie, of heb je een vraag over onze andere diensten?

Bel ons

(085) 4013170
• Ma t/m zon tussen 9.00 en 21.00